Czekolada mleczna z migdałami Torras - 75g

Czekolada mleczna z migdałami Torras - 75g

Producent: Torras
Kod produktu: 8410342005632

Dostępność:W magazynie
Cena: 6.60zł
Do koszyka
Masz pytanie?
zadzwoń:
+ 48 22 464 86 86
Masz pytanie?
zadzwoń:
+ 48 22 464 86 86
Dostawa
od 3,99 zł
szczegóły >
Łatwa reklamacja
szczegóły >

Czekolada mleczna z migdałami, bez cukru, słodzona słodzikiem - maltitolem. Chocolates Torras - 75g

Skład: Maltitol 43%, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku 14%, migdały 12%, aromat wanilia, emulgator - lecytyna sojowa.

Informacja dla diabetyków: 1WW = 20g, ok. 4 kostek.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna - 1980 kJ / 478 kcal
  • Białko - 7,0g
  • Tłuszcz - 36,0g
  • Węglowodany - 50,0g
  • w tym cukry 7g
  • Błonnik - 4g

Producent: Chocolates Torras


Czekolady zawierające Maltitol mogą ze smakiem spożywać zarówno osoby zdrowe oraz aktywne. To również wspaniały deser dla diabetyków, a także dla osób cierpiących na celiakię - ponieważ produkt ten nie zawiera w swoim składzie glutenu. Wersja czekolady gorzkiej z błonnikiem pozwala na delektowanie się nią nawet przez osoby chcące utrzymać zgrabną sylwetkę, bądź odchudzające się.

Zalety Maltitolu:

  • Słodkość zbliżona do cukru (sacharozy) - Maltitol jest w 90% tak słodki jak cukier,
  • Mniejsza kaloryczność niż cukier (2,1 kcal/gram w porównaniu z 4 kcal/gram cukru),
  • Ogranicza ryzyko wystąpienia próchnicy zębów. Maltitol jest odporny na bakterie występujące w jamie ustnej, które rozkładają cukry i skrobie uwalniając kwasy, uszkadzając szkliwo zębów,
  • Może być stosowany przez diabetyków, gdyż jest wolniej przyswajalny w przewodzie pokarmowym i nie podwyższa zawartości glukozy we krwi oraz poziomu insuliny,
  • Działanie prebiotyczne (wspomaga trawienie oraz wytwarzanie kwasu mlekowego).