Galaretka o smaku cytrynowym 44g

Galaretka o smaku cytrynowym 44g

Producent: Modus
Kod produktu: 5901378002670

Dostępność:W magazynie
Cena: 2.99zł
Do koszyka
Masz pytanie?
zadzwoń:
+ 48 22 464 86 86
Masz pytanie?
zadzwoń:
+ 48 22 464 86 86
Dostawa
od 3,99 zł
szczegóły >
Łatwa reklamacja
szczegóły >

Zawiera cukier  trzcinowy nierafinowany  i substancję słodzącą z liści stewii.

Produkt specjalnego przeznaczenia żywieniowego  dla  osób  z zaburzeniami  metabolizmu węglowodanów ( cukrzyca). Zastosowanie glikozydów  stewiolowych (pochodzących ze stewii)  pozwoliło obniżyć udział węglowodanów i cukrów . Dzięki  temu   stworzyliśmy  produkt o zmniejszonej  o co najmniej 30%  wartości  energetycznej w porównaniu z większością innych produktów dostępnych na rynku.

Jedna porcja  deseru ( około 136 g)  stanowi 0,84 WW.

Składniki:  cukier trzcinowy nierafinowany 68,1 %, żelatyna wieprzowa ,suszony koncentrat cytryny 2,3 % (maltodekstryna, koncentrat cytryny),regulator kwasowości: kwas cytrynowy,  aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe, barwnik: kurkumina

Produkt może zawierać : gluten, mleko, gorczycę, laktozę, seler oraz soję.

Sposób przygotowania:

 

  1. Zagotować wodę i odmierzyć 500 ml ( 2 szklanki )
  2. Zawartość torebki wsypać do gorącej wody i dokładnie wymieszać,  w celu rozpuszczenia składników (nie gotować).         
  3. Galaretkę wlać do salaterek  i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia. W czasie upałów należy wziąć mniej wody i odstawić galaretkę do lodówki. Świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają żelowanie galaretki.

Masa netto 44 g

Informacja o wartości odżywczej po przyrządzeniu

 

 

 

Składnik W 100 g W 1 porcji ( około 136 g) % RWS* w 100 g
Wartość energetyczna 141 kJ/33 kcal 192 kJ/45 kcal 2%
(energia)
Tłuszcz 0 g 0 g -
w tym kwasy tłuszczowe nasycone      
Węglowodany 6,2 g 8,4 g 2%
w tym cukry 6,1 g 8,3 g 7%
Błonnik < 0,5 g < 0,5 g -
Białko 2,1 g 2,9 g 4%
Sól 0,03 g 0,04 g <1 %

 

 

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8400 kJ/2000 kcal)

Deser w proszku na 500 ml wody . Deser po przygotowaniu można podzielić na 4 porcje.

1 porcja to około 136 g