Galaretka o smaku truskawkowym 47g

Galaretka o smaku truskawkowym 47g

Producent: Modus
Kod produktu: 5901378002656

Dostępność:W magazynie
Cena: 2.99zł
Do koszyka
Masz pytanie?
zadzwoń:
+ 48 22 464 86 86
Masz pytanie?
zadzwoń:
+ 48 22 464 86 86
Dostawa
od 3,99 zł
szczegóły >
Łatwa reklamacja
szczegóły >

Zawiera cukier  trzcinowy nierafinowany  i substancję słodzącą z liści stewii.

Produkt specjalnego przeznaczenia żywieniowego  dla  osób  z zaburzeniami  metabolizmu węglowodanów ( cukrzyca).Zastosowanie glikozydów  stewiolowych (pochodzących ze stewii )  pozwoliło obniżyć udział węglowodanów i cukrów . Dzięki  temu   stworzyliśmy  produkt o zmniejszonej  o co najmniej 30% wartości  energetycznej w porównaniu z większością innych produktów dostępnych na rynku.

Jedna porcja  deseru (około 137 g)  stanowi 0,85 WW.

Składniki: cukier trzcinowy nierafinowany 63,8 %, żelatyna wieprzowa, aromat, regulator  kwasowości: kwas cytrynowy, suszony koncentrat truskawki 2,1 % ( maltodekstryna, zagęszczony sok  truskawkowy), barwniki: karminy, kurkumina, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.

Produkt może zawierać : gluten, mleko, gorczycę, laktozę, seler oraz soję.

Sposób przygotowania:

 

  1. Zagotować wodę i odmierzyć 500 ml (2 szklanki )
  2. Zawartość torebki wsypać do gorącej wody i dokładnie wymieszać  w celu rozpuszczenia składników (nie gotować).
  3. Galaretkę wlać do salaterek  i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia. W czasie upałów należy wziąć mniej wody i odstawić galaretkę do lodówki. Świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają żelowanie galaretki.

Masa netto 47 g

Produkt zgłoszony w Urzędzie  Patentowym nr zgłoszenia  P.407845

Informacja o wartości odżywczej po przyrządzeniu

 

 

 

Składnik W 100 g W 1 porcji (około 137g) % RWS* w 100 g
Wartość energetyczna (energia_ 145 kJ/34 kcal 199 kJ/47 kcal 2%
Tłuszcz 0 g 0 g -
w tym kwasy tłuszczowe nasycone      
  0 g 0 g -
Węglowodany 6,2 g 8,5 g 2%
w tym cukry 5,9 g 8,1 g 7%
       
Błonnik < 0,5 g < 0,5 g -
Białko 2,3 g 3,2 g 5%
Sól 0,03 g 0,04 g <1 %

 

 

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8400 kJ/2000 kcal)

Deser w proszku na 500 ml wody. Deser po przygotowaniu można podzielić na 4 porcje.

1 porcja to około 137 g