Napój o smaku czekoladowym 46g

Napój o smaku czekoladowym 46g

Producent: Modus
Kod produktu: 5901378002748

Dostępność:Brak w magazynie
Masz pytanie?
zadzwoń:
+ 48 22 464 86 86
Masz pytanie?
zadzwoń:
+ 48 22 464 86 86
Dostawa
od 3,99 zł
szczegóły >
Łatwa reklamacja
szczegóły >

Napój o smaku czekoladowym w proszku o zmniejszonej wartości energetycznej.

Zawiera cukier trzcinowy  i substancję słodzącą z liści stewii.

Produkt specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla osób z zaburzeniami metabolizmu węglowodanów (cukrzyca). Zastosowanie glikozydów stewiolowych (pochodzących ze stewii) pozwoliło obniżyć udział węglowodanów i cukrów. Dzięki temu stworzyliśmy produkt o zmniejszonej, o co najmniej 30%, wartości energetycznej w porównaniu z większością innych produktów dostępnych na rynku.

Jedna porcja napoju (około 198 ml) stanowi 1,03 WW.

Składniki: mleko odtłuszczone w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 27% (zawartość tłuszczu 10-12%), skrobia modyfikowana, cukier trzcinowy nierafinowany 19,5%, aromaty, emulgator: lecytyny (z soi), substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.

W związku z używaniem na terenie zakładu glutenu, selera, gorczycy produkt może zawierać ich śladowe ilości.

Sposób przygotowania pojedynczej porcji:
Mieszając produkt blenderem można  uzyskać puszystą konsystencję napoju.

 

  1. Do kubka wlać 175 ml (około ¾ kubka) zagotowanej gorącej wody
  2. Wsypać 6 pełnych łyżeczek produktu (około 23 g)
  3. Mieszać energicznie łyżeczką przez około 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Produkt jest gotowy do spożycia.

Masa netto 46 g.

Produkt zgłoszony w Urzędzie Patentowym  numer zgłoszenia P.408891.

Z jednego opakowania (46 g) po dodaniu 350 ml zagotowanej gorącej wody uzyskamy 2 porcje napoju o smaku czekoladowym po 198 ml.

 

 

Czekoladowa rozkosz

Napój o smaku czekoladowym w proszku o zmniejszonej wartości energetycznej

Zawiera cukier trzcinowy i substancję słodzącą z liści stewii.

Produkt specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla osób z zaburzeniami metabolizmu węglowodanów (cukrzyca). Zastosowanie glikozydów stewiolowych (pochodzących ze stewii) pozwoliło obniżyć udział węglowodanów i cukrów. Dzięki temu stworzyliśmy produkt o zmniejszonej, o co najmniej 30%, wartości energetycznej w porównaniu z większością innych produktów dostępnych na rynku. Jedna porcja napoju (około 198 ml) stanowi 1,03 WW.

Składniki: mleko odtłuszczone w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 27% (zawartość tłuszczu 10-12%), skrobia modyfikowana, cukier trzcinowy nierafinowany 19,5%, aromaty, emulgator: lecytyny (z soi), substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.

W związku z używaniem na terenie zakładu glutenu, selera, gorczycy produkt może zawierać ich śladowe ilości.

Sposób przygotowania pojedynczej porcji:

Mieszając produkt blenderem można  uzyskać puszystą konsystencję napoju.

1. Do kubka wlać 175 ml (około ¾ kubka) zagotowanej gorącej wody
2. Wsypać 6 pełnych łyżeczek produktu (około 23 g)
3. Mieszać energicznie łyżeczką przez około 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Produkt jest gotowy do spożycia.

Masa netto 46 g

Produkt zgłoszony w Urzędzie Patentowym  numer zgłoszenia P.408891

 

Informacja o wartości odżywczej po przyrządzeniu

W 100 g % RWS* w 100 g
158 kJ/37 kcal 2%
0,6 g
0,4 g
1%
2%
5,2 g
5,1 g
2%
6%
0,8 g -
2,4 g 5%
0,11 g 2%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Z jednego opakowania (46 g) po dodaniu 350 ml zagotowanej gorącej wody uzyskamy 2 porcje napoju o smaku czekoladowym po 198 ml.

 

- See more at: http://sklep.modus.biz.pl/glowna/17-budy.html#sthash.Sc6P1GpL.dpuf