Szybki obiad z tofu po chińsku dla osób z cukrzycą: Zdrowe i smaczne rozwiązanie na każdy dzień

cukrzyca typu 1
cukrzyca typu 2
przepisy
dieta

Diabetyk24.pl

14 maja 2024
Szybki obiad z tofu po chińsku dla osób z cukrzycą: Zdrowe i smaczne rozwiązanie na każdy dzień

Zdrowa dieta jest kluczowym elementem zarządzania cukrzycą, dlatego z przyjemnością prezentujemy prosty sposób na przygotowanie posiłku, który nie tylko zaspokoi Twoje podniebienie, ale także zadba o Twoje zdrowie.

Składniki ( 2 porcje) : 

  • 100 g brązowego ryżu
  • 180 g tofu
  • 1 łyżka oleju
  • 40 g wody
  • 50 g sosu sojowego 
  • 30 g masła orzechowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 450 g warzyw po chińsku

Sposób przygotowania: 

  1. Ugotuj brązowy ryż.
  2. Przygotuj sos z masła orzechowego, wody, imbiru, czosnku i sosu sojowego.
  3. Pokrój tofu w kosteczkę i usmaż na oleju. Dodaj warzywa, smaż do miękkości warzyw.
  4. Dodaj sos, wymieszaj, podgrzewaj do połączenia.
  5. Wymieszaj z ryżem.

1 porcja
499 kcal | 4,4 WW | 2,9 WBT | W: 44,1 g | B: 25,1 g | T: 21,1 g

Powiązane artykuły


Pobierz naszą aplikację

zawsze pod ręką