Czekolada gorzka z mango, bez cukru, Torras - 75g

Czekolada gorzka z mango, bez cukru, Torras - 75g

Producent: Torras
Kod produktu: 8410342006301

Dostępność:W magazynie
Cena: 6.60zł
Do koszyka
Masz pytanie?
zadzwoń:
+ 48 22 464 86 86
Masz pytanie?
zadzwoń:
+ 48 22 464 86 86
Dostawa
od 3,99 zł
szczegóły >
Łatwa reklamacja
szczegóły >

Czekolada gorzka z mango, bez cukru, słodzona słodzikiem - maltitolem. Chocolates Torras - 75g

Skład: Maltitol, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, innulina, odtłuszczony proszek kakaowy, banany (3%), aromaty, emulgator - lecytyna sojowa.

Informacja dla diabetyków: 1WW = 21g, ok. 5 kostek.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna - 1804 kJ / 447 kcal
  • Białko - 5,5g
  • Tłuszcz - 31,5g
  • Węglowodany - 48,0g
  • w tym cukry 1,5g
  • Błonnik - 10g

Producent: Chocolates Torras


Czekolady zawierające Maltitol mogą ze smakiem spożywać zarówno osoby zdrowe oraz aktywne. To również wspaniały deser dla diabetyków, a także dla osób cierpiących na celiakię - ponieważ produkt ten nie zawiera w swoim składzie glutenu. Wersja czekolady gorzkiej z błonnikiem pozwala na delektowanie się nią nawet przez osoby chcące utrzymać zgrabną sylwetkę, bądź odchudzające się.

Zalety Maltitolu:

  • Słodkość zbliżona do cukru (sacharozy) - Maltitol jest w 90% tak słodki jak cukier,
  • Mniejsza kaloryczność niż cukier (2,1 kcal/gram w porównaniu z 4 kcal/gram cukru),
  • Ogranicza ryzyko wystąpienia próchnicy zębów. Maltitol jest odporny na bakterie występujące w jamie ustnej, które rozkładają cukry i skrobie uwalniając kwasy, uszkadzając szkliwo zębów,
  • Może być stosowany przez diabetyków, gdyż jest wolniej przyswajalny w przewodzie pokarmowym i nie podwyższa zawartości glukozy we krwi oraz poziomu insuliny,
  • Działanie prebiotyczne (wspomaga trawienie oraz wytwarzanie kwasu mlekowego).