• Zamów telefonicznie: +48 22 464 86 86
  • Masz pytanie? sklep@diabetyk24.pl

CELIKO Budyń jagodowy bez cukru 46g

5900038001510
W magazynie
2,10

Opis produktu

CELIKO Budyń o smaku jagodowym w proszku.

Informacja dla diabetyków: 12g = 1WW*

Produkt bezglutenowy

Smaczny budyń jagodowy bez cukru.

Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją.

Świetnie nadaje się do wypieków.

Zawiera owoce.

Produkt bezglutenowy (PL-064-005)

CELIKO - Budynie z tradycjami!

Składniki:
  • skrobia kukurydziana,
  • skrobia ziemniaczana,
  • sok z buraka czerwonego w proszku,
  • jagoda liofilizowana w proszku 0,5%,
  • aromat.

Informacja alergiczna: Produkt może zawierać : mleko, soję i ich produkty pochodne.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna - 1472 kJ / 352 kcal
  • Tłuszcz - 0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
  • Węglowodany - 86 g
  • w tym cukry - 0,7 g
  • Białko - 0 g
  • Sól - 0,04 g

Sposób przygotowania:

  1. Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
  2. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
  3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.

Masa netto 46 g

* szacowana wartość

Dostawa
  • ORLEN paczka
    5,99
  • Paczkomat
    11,99
  • Kurier
    od 13,90
  • Darmowa dostawa od
    300,00
Masz pytania? +48 22 464 86 86

Łatwo zrealizujesz zlecenie

  • Złóż
    zamówienie
  • Odbierz
    paczkę