CELIKO Kisiel o smaku jagodowym bez cukru
Informacja dla diabetyków: 13g = 1WW*
Produkt bezglutenowy
Pyszny kisiel o smaku jagodowym, bez dodatku cukru.
Łatwy i szybki w przygotowaniu deser, który jest przysmakiem zarówno młodszych, jak i starszych łasuchów.
Produkt odpowiedni dla WEGAN.
Produkowany wg tradycyjnych i sprawdzonych receptur, zgodnie z reżimami produkcji bezglutenowej.
Produkt bezglutenowy (PL-064-009)
Zawiera sok owocowy.
TERAZ W NOWEJ SZACIE GRAFICZNEJ!
CELIKO - Kisiele z tradycjami!
Składniki:
- skrobia ziemniaczana,
- regulator kwasowości: kwas cytrynowy,
- sok z buraka czerwonego w proszku,
- zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,5% (maltodekstryna, zagęszczony sok jagodowy),
- sól,
- barwnik: antocyjany,
- aromat.
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać : mleko, soję i ich produkty pochodne.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna - 1327 kJ / 317 kcal
- Tłuszcz - 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
- Węglowodany - 79,2 g
- w tym cukry - 1,1 g
- Białko -0 g
- Sól - 0,2 g
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty wody dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozprowadzony w wodzie proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy kisiel i pozostawić do stężenia.
Masa netto 40 g
* szacowana wartość