Ładowanie . . .
Ładowanie . . .
sylius.ui.loading

Produkty powiązane

Budyń o smaku waniliowym 38g

Budyń o smaku waniliowym 38g

2,30 
sylius.ui.loading
Galaretka o smaku pomarańczowym 46g

Galaretka o smaku pomarańczowym 46g

3,20 
sylius.ui.loading
Galaretka o smaku cytrynowym 44g

Galaretka o smaku cytrynowym 44g

3,20 
sylius.ui.loading
Budyń o smaku czekoladowym 47g

Budyń o smaku czekoladowym 47g

2,30 
sylius.ui.loading
Kisiel o smaku owoców leśnych 49g

Kisiel o smaku owoców leśnych 49g

3,68 
sylius.ui.loading
CELIKO Galaretka truskawkowa bez cukru 14g

CELIKO Galaretka truskawkowa bez cukru 14g

2,10 
sylius.ui.loading
CELIKO Galaretka owoce leśne bez cukru 14g

CELIKO Galaretka owoce leśne bez cukru 14g

2,10 
sylius.ui.loading

Dostawa

    • fedex
      FedEx
      od 13,80 
    • dpd
      DPD Kurier
      od 13,80 
    • dpd_parcel
      DPD Pickup
      od 10,50 
    • inpost_parcel_locker
      Paczkomaty 24/7
      od 15,99 
    • self_pickup
      Odbiór osobisty
      0,00 

Masz pytania?

Skontaktuj się z nami:

Opis produktu

Galaretka o smaku truskawkowym 47g

 

Informacja dla diabetyków: 161g = 1WW*

 

Galaretka truskawkowa firmy Modus zawierająca cukier  trzcinowy nierafinowany i substancję słodzącą z liści stewii.
 
Produkt specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla osób z zaburzeniami metabolizmu węglowodanów ( cukrzyca).Zastosowanie glikozydów stewiolowych (pochodzących ze stewii ) pozwoliło obniżyć udział węglowodanów i cukrów. Dzięki  temu   stworzyliśmy  produkt o zmniejszonej  o co najmniej 30% wartości energetycznej w porównaniu z większością innych produktów dostępnych na rynku.
 
Składniki:

 

  • cukier trzcinowy nierafinowany 63,8 %,
  • żelatyna wieprzowa,
  • aromat,
  • regulator kwasowości: kwas cytrynowy,
  • suszony koncentrat truskawki 2,1 % ( maltodekstryna, zagęszczony sok  truskawkowy),
  • barwniki: karminy,
  • kurkumina
  • substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.

Informacja alergiczna: Produkt może zawierać : gluten, mleko, gorczycę, laktozę, seler oraz soję.

Sposób przygotowania:

  1. Zagotować wodę i odmierzyć 500 ml (2 szklanki )
  2. Zawartość torebki wsypać do gorącej wody i dokładnie wymieszać  w celu rozpuszczenia składników (nie gotować).
  3. Galaretkę wlać do salaterek  i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia. W czasie upałów należy wziąć mniej wody i odstawić galaretkę do lodówki. Świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają żelowanie galaretki.

 

Masa netto 47 g
 
Produkt zgłoszony w Urzędzie  Patentowym nr zgłoszenia  P.407845
 
Informacja o wartości odżywczej po przyrządzeniu

 

Składnik W 100 g W 1 porcji (około 137g) % RWS** w 100 g
Wartość energetyczna (energia_ 145 kJ/34 kcal 199 kJ/47 kcal 2%
Tłuszcz 0 g 0 g -
w tym kwasy tłuszczowe nasycone      
  0 g 0 g -
Węglowodany 6,2 g 8,5 g 2%
w tym cukry 5,9 g 8,1 g 7%
       
Błonnik < 0,5 g < 0,5 g -
Białko 2,3 g 3,2 g 5%
Sól 0,03 g 0,04 g <1 %

 

* szacowana wartość

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8400 kJ/2000 kcal)

Deser w proszku na 500 ml wody. Deser po przygotowaniu można podzielić na 4 porcje.

1 porcja to około 137 g

 

Szybka Pomoc w Hipoglikemii

Pobierz naszą aplikację

Diabetyk24.pl zawsze pod ręką