• Zamów telefonicznie: +48 22 464 86 86
  • Masz pytanie? sklep@diabetyk24.pl

Krem kakaowo - orzechowy ze stewią Torras 200g

8410342003508
Brak w magazynie
16,50

Opis produktu



TORRAS Krem kakaowo - orzechowy 200g. Bez cukru, bez glutenu, słodzony stewią.

Informacja dla diabetyków: 35g = 1WW*

Składniki:

  • substancje słodzące - maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%
  • oleje i tłuszcze roślinne ( kokosowy, słonecznikowy, i kakaowy)
  • masa z orzechów laskowych ( 10%),
  • mleko pełne w proszku,
  • odtłuszczone kakao w proszku,
  • serwatka ( z mleka),
  • emulgator (lecytyna słonecznikowa),
  • aromat wanilii i orzechów laskowych.
  • Masa kakaowa min. 7,5%

Wartości odżywcze na 100g:

  • wartość energetyczna: 1935 kJ/468 kcal
  • tłuszcz - 32g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17g,
  • węglowodany: 53g
  • w tym cukry: 3,5g
  • poliole: 48g
  • błonnik: 3,5g
  • białko: 5,2g
  • sól: 0,07g

Zalety Maltitolu:

  • Słodkość zbliżona do cukru (sacharozy) - Maltitol jest w 90% tak słodki jak cukier,
  • Mniejsza kaloryczność niż cukier (2,1 kcal/gram w porównaniu z 4 kcal/gram cukru),
  • Ogranicza ryzyko wystąpienia próchnicy zębów. Maltitol jest odporny na bakterie występujące w jamie ustnej, które rozkładają cukry i skrobie uwalniając kwasy, uszkadzając szkliwo zębów,
  • Może być stosowany przez diabetyków, gdyż jest wolniej przyswajalny w przewodzie pokarmowym i nie podwyższa zawartości glukozy we krwi oraz poziomu insuliny,
  • Działanie prebiotyczne (wspomaga trawienie oraz wytwarzanie kwasu mlekowego).

Zalety Stewii:

  • Stewia pozwala na spożywanie słodkich posiłków przez diabetyków. W 2008 roku WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) wydała opinię na temat stewii. Na podstawie 16 tygodniowej obserwacji osób chorujących na cukrzycę typu drugiego, spożywających stewię, ustalono, że dawka stewiozydów do 4mg na kilogram masy ciała w ciągu dnia nie wywołuje żadnych objawów ubocznych.
  • Spożywanie stewii nie jest ponadto obarczone ryzykiem rozwoju bakterii wywołujących próchnicę zębów.
  • Wykorzystanie stewii pozwala na produkcję smacznych, bezpiecznych słodyczy dla chorujących na cukrzycę. Spożywanie, w ograniczonych ilościach, słodyczy z zerową zawartością cukru, zawierających stewię, jest racjonalnym rozwiązaniem. Produkowane są między innymi kremy oraz czekolady ze stewią. 
  • Czysta stewia pozostawia, wyczuwalny dla części ludzi, delikatny posmak. W celu wyeliminowania posmaku często łączy się stewię z innymi słodzikami, np. erytrolem,  w celu wytworzenia zamiennika cukru. Mieszanki takie są bezpieczne dla diabetyków.

* szacowana wartość

Producent:
Chocolates Torras S.A.
Ctra. Girona-Benyoles, km 15
17844 Cornellà de Terri

Dystrybutor w Polsce:
MERCATARE
ul. Skawińska 25 lok. 5
31-066 Kraków

Dostawa
  • ORLEN paczka
    5,99
  • Paczkomat
    11,99
  • Kurier
    od 13,90
  • Darmowa dostawa od
    300,00
Masz pytania? +48 22 464 86 86

Łatwo zrealizujesz zlecenie

  • Złóż
    zamówienie
  • Odbierz
    paczkę