Ksylitol - cukier brzozowy z Finlandii w postaci pudru
Informacja dla diabetyków: 20g = 1WW*
Właściwości:
produkt wytwarzany jest z kory brzozowej, jest więc całkowicie naturalny
konsystencja produktu, jego kolor i smak praktycznie nie różnią się od zwykłego cukru
jest zdrową alternatywą dla diabetyków oraz osób, które starają się odżywiać zdrowo, czego głównym powodem jest jego łagodne przetwarzanie w organizmie, przy możliwie najmniejszym udziale insuliny
jego indeks glikemiczny jest ok. 14 razy niższy niż w przypadku zwykłego cukru
ksylitol zawiera 40% mniej kalorii i 75% mniej węglowodanów niż zwykły cukier
uznana przez FDA (Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków) za produkt niepowodujący próchnicy
nie określono górnej granicy spożycia (dopuszczalnej dziennej dawki), co oznacza, że jest to produkt całkowicie bezpieczny
odzwyczaja organizm od zwykłego cukru, co przekłada się m.in. na zmniejszone łaknienie na słodycze
jest doskonałym produktem zastępującym cukier podczas gotowania i pieczenia
Składniki:
100 % ksylitol
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 1008 kJ / 240 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 100 g
W tym cukry -0 g
W tym alkohole wielowodorotlenowe - 100 g
Błonnik - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
* szacowana wartość
Opinie kupujących
5,00
z 2 opinii
Wszystkie opinie o produktach pochodzą od naszych klientów, którzy kupili u nas dany produkt.