• Zamów telefonicznie: +48 22 464 86 86
  • Masz pytanie? sklep@diabetyk24.pl
  • Wysyłka w 24h już od 0 zł

Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw

9788320055863
W magazynie
79,00

Opis produktu

Zapotrzebowanie zdrowego człowieka na energię, składniki odżywcze i witaminy jest zróżnicowane i bardzo indywidualne. Zależy od wielu czynników takich jak płeć, wiek, stan fizjologiczny, rodzaj wykonywanej pracy, aktywności fizycznej czy warunków klimatycznych. Aby zachować dobry stan zdrowia codzienna dieta powinna być zbilansowana i urozmaicona oraz składać się z różnorodnych produktów spożywczych.

Nieprawidłowy pod względem jakościowym i ilościowym sposób żywienia może powodować niedobory lub nadmiary żywieniowe a w konsekwencji może być przyczyną wielu chorób dietozależnych.

Tabele składu i wartości odżywczej informują w sposób szczegółowy o tym ile energii, białka, tłuszczu, węglowodanów, błonnika, składników mineralnych i witamin zawierają różne produkty lub potrawy, co jest niezbędne przy prawidłowym komponowaniu poszczególnych dań i całodziennych jadłospisów.

Nowe wydanie książki, w podręcznym formacie, przygotowane tak, by łatwiej można było z niej korzystać. Przedstawione w niej dane zostały opracowane w Samodzielnej Pracowni Wartości Odżywczych żywności Instytutu żywności i żywienia im. Prof. Dra Aleksandra Szczygła w Warszawie. Publikacja uzupełniona o nowe produkty i potrawy pomoże diabetykom w ocenie sposobu żywienia pod katem prawidłowości w stosunku do zaleceń żywieniowych, zwłaszcza w sytuacjach, w których ważna jest wartość energetyczna i odżywcza produktów.

Dostawa
  • Paczka w ruchu
    2-3 dni 5,99
  • Paczkomat
    1-2 dni 11,99
  • Kurier
    24h 13,90
  • Darmowa dostawa od
    300,00
Masz pytania? +48 22 464 86 86

Łatwo zrealizujesz zlecenie

  • Złóż
    zamówienie
  • Odbierz
    paczkę
  • Przekaż dokumenty
    kurierowi